DVTK-sportigazgató: A stabil bennmaradás a célunk

Megosztás

Egy kivétellel sikeresen megtartották a tavalyi sikercsapat húzóembereit, az igazolásoknál pedig csak sokadlagos szempont volt az útlevél – árulta el egy interjúban Dr. Bajúsz Endre a hétvégi idényrajt előtt.

Szombaton kezdődik az NB1-es szezon a Diósgyőri VTK számára a Puskás Akadémia elleni találkozóval. Az idényrajt előtt Dr. Bajúsz Endre sportigazgató a klub honlapjának adott interjút, amelyben többek között az idei célkitűzésekről is beszélt:

“Ugyanazt tudom elmondani, mint a felkészülés kezdetén: olyan stabil csapatot építünk, amire a következő években tovább tudunk építkezni. Mindenekelőtt a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat. Ugyanakkor azt is tudjuk, a 12 csapatos a mezőny sűrűsége miatt biztosan lesznek olyan időszakok, amikor a dobogó közelségét, máskor a kiesés rémét hozzák majd velünk kapcsolatban szóba.”

Ami a keret átalakítását illeti, így nyilatkozott a sportigazgató: “Elsősorban szerettük volna megtartani a sikeres csapat húzóembereit, ami egy kivétellel sikerült, Cseke Benjámin kölcsönszerződését nem tudtuk véglegesíteni. A magyar mag együtt maradt, erre az erős alapra lehet építkezni. Hozzájuk igazoltuk az újakat, ám ne felejtsük, hogy szeptember 6-ig nyitva áll az átigazolási piac.”

Mint arra a népszerű Trollfoci viccesen fel is hívta a figyelmet, rengeteg küldöldi játékos érkezett a nyáron a Diósgyőrhöz – erre így reflektált a klub sportigazgatója:

“Mindenekelőtt számomra az a legfontosabb, hogy olyan labdarúgók alkossák a DVTK keretét, akikkel el tudjuk érni a céljainkat. Fontossági sorrendben előbb következik a technikai és taktikai tudás, a mentális képesség, valamint az emberi tulajdonság, és csak utána az útlevél. Persze, ha minden mutató egyforma, akkor igyekszünk előnyben részesíteni a magyar játékosokat, ami nem egyszerű.”

“Mondok egy konkrét példát név nélkül. Megkerestük egy magyar labdarúgó klubját, akik hajlandóak lettek volna a játékjogát értékesíteni, és mondtak egy összeget, ami nagyságrendileg az OTP Bank Ligában átlagosnak mondható éves bér duplája. És ehhez jött még a játékos fizetése. Ekkor körbenéztünk a világpiacon, és találtunk egy hasonló (de reményeink szerint még jobb) külföldit, akit szabadon igazolhatóként el tudtunk hozni, és még a fizetési igénye is alacsonyabb. A költségvetési fegyelmet szem előtt tartva a két ajánlat összevetésekor nem sokat gondolkodtunk a döntésen. Ennek ellenére középtávon nem zárjuk ki, hogy átigazolási díj ellenében érkezzen valaki Diósgyőrbe.”

Arról, hogy új fiatalokkal nem találkozni a keretben, így beszélt Dr. Bajúsz Endre: “A két korosztályos válogatott labdarúgónk, Bényei Ágoston még mindig csak 20, Jurek Gábor pedig 19 éves, miként Bánhegyi Bogdán is. Rajtuk kívül Illés Bálintra is számítottunk, ám ő távozni akart. De ne feledkezzünk el a szintén 20 éves Csatári Gergőről sem, aki az előző idényben 35 bajnokit játszott Kazincbarcikán az NB II.-ben, és egész nyáron Diósgyőrben készült. És az öltöző ajtaja nyitva áll a DVTK Labdarúgó Sportakadémia többi növendéke előtt is (közülük többen már játszottak is az első csapatban, például a 19 esztendős Vincze Dániel, és a mindössze 17 éves Ferencsik Bálint), akik előtte az NB III.-ban, illetve a kooperációs kölcsön lehetőségének köszönhetően kazincbarcikai színekben az NB II.-ben is szerezhetnek rutint.”

“Az MLSZ fiatalok szerepeltetésére vonatkozó ajánlást tesz az NB I.-ben, azaz az NB II.-vel ellentétben nem kötelező az összes mérkőzés minden egyes percében fiatalt szerepeltetni, hanem éves szinten kell megfelelő mennyiségű “fiatalpercet” gyűjteni. Az élvonalban ez ajánlás, amit a már említett költségvetési fegyelem miatt magunkra nézve kötelező érvényűnek tekintünk” – hangsúlyozta a sportigazgató, aki a szombati PAFC elleni találkozó kapcsán mindenekelőtt egy jó hangulatú mérkőzésben reménykedik: “A PAFC jó csapat, de bízom a sikerben, mert egy jó rajt sokat segíthet a folytatásban.”

Forrás és fotó: dvtk.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek